Thursday , December 7 2023

Kremlinul dă asigurări că ”oboseala” susținerii occidentale față de Ucraina va crește

Kremlinul a dat asigurări luni că “oboseala” susținerii Ucrainei va deveni tot mai mare în rândul occidentalilor, într-un moment în care miniștrii de externe din Uniunea Europeană încearcă să dovedească contrariul întâlnindu-se la Kiev, relatează AFP.

“Oboseala susținerii complet absurde față de regimul de la Kiev va crește în diferite țări, în special în SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov (foto).
Viitorul ajutorului american este incert, după ce a fost lăsat în afara unui acord de finanțare provizoriu pentru a evita o paralizie a administrației federale. Președintele american Joe Biden s-a dorit totuși a fi liniștitor, promițând să nu abandoneze Ucraina.
Dmitri Peskov a adăugat că se așteaptă ca SUA să continue să facă parte din ecuație. “Bineînțeles, America va continua să se implice în acest conflict, de fapt direct”, le-a spus el jurnaliștilor care l-au întrebat despre ajutorul american.
Însă “slăbiciunea” occidentală creează mai multe “divizări în establishment-ul politic” și va conduce la “contradicții”, a prezis Peskov.
Aceste declarații intervin în contextul în care miniștrii de externe din Uniunea Europeană s-au întâlnit luni, la Kiev, pentru o “reuniune istorică” prin care au dorit să-și exprime “solidaritatea” cu Ucraina, țară confruntată cu invazia rusă și care are ambiția de a se integra în UE.
În contextul unei contraofensive ucrainene lente și al temerilor privind o scădere a susținerii occidentale pentru Ucraina, este vorba despre a arăta Rusiei că “nu trebuie să conteze” pe “oboseala” Uniunii Europene, a afirmat ministrul francez de externe Catherine Colonna. (Agerpres)

Vezi si

Uniunea Europeană interzice distrugerea hainelor și pantofilor nevânduți

Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns marţi la un acord vizând interzicerea distrugerii …