Sunday , November 27 2022

Kremlinul anunță că Rusia va anexa „de jure” părți din Ucraina pe care nu le controlează

Kremlinul a declarat vineri că va considera atacurile împotriva oricărei părți din regiunile ucrainene pe care urmează să le anexeze ca fiind acte de agresiune împotriva Rusiei însăși, ceea ce pare să includă și zonele pe care nu le controlează în prezent pe teren, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Reuters precizează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Rusia va încorpora „de jure” părți ale Ucrainei care nu se află sub controlul forțelor rusești în Rusia însăși, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni din Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin va semna în cursul zilei de astăzi un decret de încorporare a regiunilor ocupate Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson în Federația Rusă.

Dintre cele patru regiuni, Luhansk și Herson sunt singurele teritorii asupra cărora Rusia este aproape de a deține controlul total. Linia de contact între forțele ucrainene și cele ruse trece prin părți semnificative din Donețk și Zaporojie, Ucraina menținând controlul asupra zonelor nordice ale fiecărei regiuni.

Vezi si

6 milioane de gospodării din Ucraina sunt încă fără energie electrică

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski spune că șase milioane de gospodării ucrainene sunt încă fără energie …