Thursday , April 18 2024

Jurnalişti de la Russia Today, arestaţi în timp ce filmau în apropiere de o bază militară SUA

Jurnalistii rusi incercau sa obtina imagini de la Fort Benning, baza militara din Georgia

O echipă de jurnalişti din cadrul Russia Today a fost arestată de poliţia americană în timp ce filma un protest, în apropiere de baza militară americană Fort Benning, în Georgia, relatează postul de televiziune Russia Today, în pagina electronică.

Jurnaliştii televiziunii, inclusiv corespondentul Kaelyn Forde şi cameramanul Jon Conway, au fost arestaţi deşi au respectat cererea poliţiei de a nu se apropia prea mult de porţile bazei militare, potrivit postului de televiziune. Kaelyn Forde a reuşit să dea un telefon din închisoarea Muscogee, unde au fost transportaţi. Cei doi jurnalişti au fost acuzaţi că participă la o adunare ilegală şi de refuz de a se supune ordinelor unor ofiţeri de poliţie.

Postul afirmă că încearcă, în prezent, să afle mai multe detalii despre acest incident.

Activişti în domeniul drepturilor omului se întâlnesc, în fiecare an, la porţile Fort Benning, unde se află Western Hemisphere Institute for Security Cooperation (fosta Şcoală a Americilor), cerând închiderea acesteia. Institutul a antrenat forţe de poliţie şi militare din ţări ale Americii Latine. Despre unii membri ai acestor forţe se spune că ar fi fost implicaţi în crime contra civililor şi asasinarea unor străini, potrivit postului.

Poliţia a arestat, de asemenea, aproximativ 12 protestatari, pe care-i acuză că au luat parte la o acţiune neautorizată de protest în masă.

Vezi si

VIDEO, FOTO. Fotografia emoționantă cu o femeie din Gaza care își ține în brațe nepoțica ucisă a câștigat trofeul World Press Photo

Fotografia emoţionantă a unei femei palestiniene îndoliate, care o ţine în braţe pe nepoţica ei, …