Thursday , June 1 2023

Jurnalistă cernăuțeancă reținută pentru că răspândea pe Tik-Tok informații despre Armata Ucrainei

Direcția regională Cernăuți a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut o jurnalistă care răspândea pe rețelele de socializare informații despre circulația echipamentelor militare ale Forțelor Armate din țara vecină.

Informația a fost transmisă pe contul de facebook al structurii regionale cernăuțene a SBU în după-amiaza zilei de luni, 27 martie. Potrivit sursei citate, este vorba de un locuitor al regiunii Cernăuți – martor ocular al mișcării echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei – care a decis imediat „să creeze conținut interesant pe propria pagină din rețeaua de socializare Tik-Tok”.

„Prin urmare, ea a înregistrat ceea ce a văzut pe telefonul ei și l-a postat imediat pe contul ei”, relatează serviciul de presă al Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Cernăuți. Conform sursei citate, videoclipul a fost vizionat de peste o sută de mii de utilizatori într-un timp scurt și a fost distribuit în diferite rețele sociale, „inclusiv în comunități ostile rusești”.

Pentru difuzarea neautorizată a informațiilor despre trimiterea, transferul de arme, armament și provizii de război în Ucraina, deplasarea, transferul sau plasarea Forțelor Armate ale Ucrainei sau a altor formațiuni militare constituite în conformitate cu legile Ucrainei, săvârșite în condiții de război sau stare de urgență, cernăuțeanca – despre a cărei identitate nu se specifică nimic – riscă până la 5 ani de închisoare, o anchetă fiind în desfășurare pentru a stabili toate împrejurările infracțiunii. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Ursula von der Leyen și Josep Borrell participă la reuniunea Comunității Politice Europene din Republica Moldova

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor participa joi …