Wednesday , February 8 2023

Jumătate din locuinţele din Kiev erau vineri dimineață lipsite de curent electric

La două zile după un atac masiv cu rachete ruseşti asupra Kievului, jumătate din locuinţele din capitala ucraineană sunt în continuare lipsite de curent electric, a declarat vineri primarul Vitali Kliciko, citat de dpa.

O treime din locuinţe beneficiază însă din nou de încălzire, a adăugat fostul campion de box pe canalul său de Telegram.

Administraţia militară a Kievului afirmă că alimentarea cu apă a fost complet restabilită, deşi unii din consumatori ar putea resimţi o presiune redusă.

Se fac în continuare eforturi pentru reluarea termoficării; echipe de urgenţă efectuează reparaţii. Imediat ce se va stabiliza reţeaua electrică, vor funcţiona din nou şi reţelele de telefonie mobilă.

Atacurile cu rachete de miercuri au vizat infrastructura energetică a Ucrainei, provocând întreruperea furnizării de curent electric în întreaga ţară. Ulterior, tehnicienii ucraineni au efectuat continuu reparaţii, iar joi seara, operatorul reţelei naţionale, Ukrenergo, a anunţat că poate acoperi jumătate din cererea de energie şi că majoritatea termocentralelor şi hidrocentralelor şi-au reluat funcţionarea. AGERPRES 

Vezi si

Rusia a trimis întăriri pentru trupele sale în estul Ucrainei în vederea lansării unei noi ofensive

Rusia a trimis întăriri în estul Ucrainei înainte de o posibilă nouă ofensivă, a declarat …