Wednesday , May 12 2021

Joe Biden și Kamala Harris au depus jurământul. Primul discurs ca președinte: Cu tot sufletul îmi doresc să unesc America al SUA

Joe Biden a devenit miercuri oficial al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Biden a depus jurământul, folosind o Biblie de la Rheims–Douai (Douay–Rheims) de familie, veche de 127 de ani, pe care a depus jurământul la toate învestirile din cariera sa politică.

Biden se va muta la Casa Alba tot azi și, după cum a anunțat, imediat va semna o întreagă serie de ordine executive şi memorandumuri, prin care va anula unele politici adoptate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump.

Și Kalama Harris a depus jurământul, devenind astfel prima femeie vicepreședinte al SUA.

”Este ziua Americii! E ziua democrației, o zi istorică, a speranței”, și-a început Joe Biden primul discurs ca președinte al Statelor Unite ale Americii.

”Astăzi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci al unei cauze, și acea cauză e democrația. Voința oamenilor a fost auzită și voința oamenilor a fost luată în seamă. Am învățat că democrația e prețioasă și fragilă. Dar în acest moment, prieteni, democrația a învins”, a spus Biden.

El le-a mulțumit predecesorilor săi din ambele partide, inclusiv celor care nu au putut fi prezenți.

”Le mulțumesc predecesorilor mei din ambele partide care se află astăzi aici. Le mulțumesc din inimă. Cu președintele Carter am vorbit seara trecută, el nu a putut fi astăzi cu noi, dar căruia îi mulțumim pentru viața dăruită țării.

Tocmai am depus un jurământ sacru pe care fiecare din acești patrioți l-a depus, de la Washington încoace. Dar America nu depinde doar de unul dintre noi sau de unii dintre noi, ci de noi toți. Avem un popor minunat, suntem oameni buni”, a mai spus Biden, vorbind în continuare de provocările pandemiei de COVID.

El a vorbit și despre necesitatea de a unifica țara.

”În această zi de ianuarie, cu tot sufletul îmi doresc să fac asta: să unesc America, să aduc americanii împreună, ca o națiune. (…) Uniți luptăm împotriva inamicilor pe care îi întâlnim: furia, resentimentele, ura, extremismul, fărădelegea, violența, boala, șomajul, lipsa speranței. Uniți putem face lucruri mărețe, importante. (…)

Știu că forțele care ne divizează sunt reale, dar știu și că nu sunt noi. În istoria noastră ne-am zbătut constant între idealul că suntem cu toții creați egal, și urâta realitate pe care ne-au pus-o în față rasismul, frica, demonizarea care ne-au divizat”, a mai spus Biden, adăugând că până acum îngerii au ajutat poporul american să facă alegerile corecte.

Biden a promis să fie un președinte al tuturor americanilor, indiferent dacă l-au votat sau nu.

”Fără unitate nu există pace, doar răutate și furie. Nu există progres, nu există națiune, doar haos. Acesta e un moment de criză și soluția e unitatea. Ascultați-vă unul pe altul, Vedeți-vă unul pentru altul pentru ceea ce sunteți, respectați-vă unii pe alții”, a adaugat noul președinte american.

spotmedia.ro

Vezi si

Violenţele dintre israelieni şi palestinieni continuă. Premierul Netanyahu a decretat stare de urgenţă în orașul Lod

Peste 1.050 de rachete au lovit centrul și sudul Israelului în ultimele 38 de ore, …