Saturday , March 25 2023

Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa pentru a reafirma solidaritatea cu Ucraina

Președintele Statelor Unite, Joseph Biden, analizează posibilitatea de a efectua o vizită în Europa, în februarie, cu ocazia împlinirii a un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, afirmă oficiali de rang înalt de la Washington citați de postul de televiziune NBC News.

Sunt analizate mai multe locuri pentru potențiala vizită a președintelui Biden, inclusiv Polonia, în contextul în care Casa Albă explorează opțiunile pentru a marca un an de la începerea războiului. Conform oficialilor citați, care au preferat să rămână anonimi, obiectivul turneului președintelui Biden ar fi să atragă atenția asupra rezistenței Ucrainei în efortul militar de respingere a invaziei militare ruse și reafirmarea solidarității Washingtonului cu Administrația de la Kiev.

Rusia a acuzat, joi, națiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina, în contextul deciziei privind transferul de tancuri avansate. “Există constant declarații din capitalele europene și de la Washington că trimiterea diverselor sisteme de armament în Ucraina, inclusiv tancuri, nu înseamnă în niciun fel implicarea acestor țări sau a Alianței în ostilitățile din Ucraina. Noi, în mod categoric, nu suntem de acord cu această poziție și, la Moscova, orice face Alianța și capitalele menționate este considerată o implicare directă în conflict. Vedem că acest lucru se intensifică”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei, citat de agenția Reuters. Președintele SUA, Joseph Biden, a afirmat că oferirea de asistență militară Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri ultramoderne, nu constituie o “amenințare ofensivă” la adresa Rusiei.

 

Vezi si

Biden afirmă că, până în prezent, China nu a livrat arme Rusiei

Preşedintele american Joe Biden a afirmat vineri, la Ottawa, că, până în prezent, China “nu …