Friday , December 2 2022

Iulia Timosenko, anchetata pentru implicare in uciderea unui deputat

Iulia Timoşenko, care execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, figurează ca martor într-o anchetă privind moartea unui deputat în 1996, a anunţat miercuri procurorul general, relatează AFP, citată de Mediafax.

“Are statut de martor”, a declarat procurorul general, Viktor Pcionka, într-o conferinţă de presă. “O anchetă este în curs pentru a-i descoperi pe comanditarii acestei crime grave”, a adăugat acesta.

Cotidianul Kommersant relata miercuri că Parchetul general este pregătit să o acuze pe Timoşenko în acest asasinat, dar că aşteaptă vindecarea acesteia, întrucât este transferată la un spital din cauza unei hernii de disc.

“Avem probe care confirmă implicarea directă a Iuliei Timoşenko în uciderea lui Evghen Cicerban”, potrivit unei surse din cadrul Parchetului, citată de Kommersant.

“Nu o putem acuza pe Timoşenko întrucât este bolnavă. După ce se va vindeca o vom pune sub acuzare. Estimăm că aceasta se va întâmpla la sfârşitul lui iunie sau iulie”, precizează aceeaşi sursă.

Pcionka a evitat să răspundă la întrebări pe această temă.

La sfârşitul lui 2011, un adjunct al procurorului general a sugerat că fostul premier ar avea legătură cu moartea acestui deputat, afirmând că o grupare controlată de Timoşenko ar fi ordonat asasinarea lui.

Vezi si

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajați din energie …