Tuesday , November 28 2023

Italianul care a agresat-o pe românca decedată la Roma riscă până la 18 ani de detenţie

Maricica Hahaianu

Procurorii din Roma cer transferul la închisoare a tânărului italian care a agresat-o pe o româncă într-o staţie de metrou din Roma, acesta riscând până la 18 ani de detenţie pentru omor prin imprudenţă, informează ziarul La Stampa.

Românca Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a murit vineri seara, la Spitalul Casilino din Roma, în urma rănilor suferite după ce a fost agresată, pe 8 octombrie, de italianul Alessio Burtone, în staţia de metrou Anagnina.

Procurorii au cerut transferul la închisoare al italianului în vârstă de 20 de ani, care în prezent este în arest la domiciliu. El va fi acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la 18 ani de închisoare.

“Mi-e frică să merg la închisoare. Nu am vrut să fac rău şi să provoc moartea nimănui. Regret profind ce am făcut”, a declarat Alessio Burtone.

“Este corect ca acel om să meargă la închisoare, pentru că durerea noastră este imensă, iar Maricica nu mai este”, au comunicat rudele româncei.

Adrian, soţul Maricicăi Hăhăianu, este distrus. “O iubeam atât de mult, iar acum nu mai este”, i-a spus el Ramonei Bădescu, consilieră a primarului Romei, responsabilă de Relaţiile cu membrii comunităţii românilor.

Bădescu a explicat că Maricica şi soţul ei, părinţii unui copil de trei ani, erau perfect integraţi în Italia. “Soţul victimei suferă foarte mult, dar nu a avut gesturi sau cuvinte violente la adresa agresorului”, a declarat Bădescu.

Tatăl agresorului a prezentat scuze şi a anunţat că ar dori să întâlnească rudele victimei pentru a “împărtăşi împreună durerea”.

“Şi părinţii agresorului sunt distruşi. Tatăl este dispus să vândă casa pentru a plăti daune”, a declarat avocatul tânărului italian.

Prietenii suspectului s-au adunat în faţa casei acestuia, cerând eliberarea lui. Toţi spun că Alessio Burtone este un tânăr liniştit, generos, ataşat de familie.

Autopsia româncei va fi efectuată luni, pentru a se stabili cauza morţii şi motivul pentru care starea ei se înrăutăţise brusc. Înmormântarea româncei va avea loc în România, iar primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat că Municipalitatea se va constitui în parte civilă şi va suporta costurile înmormântării şi transportării corupului neînsufleţit în România.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma). O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă.

Vezi si

Primul zbor transatlantic alimentat 100% cu combustibil alternativ decolează azi de pe aeroportul Heathrow din Londra spre New York

Primul zbor transatlantic alimentat doar cu combustibili alternativi va decola marți dimineață, 28 noiembrie, din …