Friday , March 31 2023

Italia cere test COVID la intrarea în țară tuturor europenilor, inclusiv vaccinați. Nevaccinații intră 5 zile în carantină, chiar și cu test negativ

Măsura este valabilă în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie.

Italia a prelungit starea de urgenţă din cauza COVID-19 până la 31 martie, au anunţat oficiali guvernamentali, pe fondul preocupărilor legate de varianta Omicron.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări non-UE.

Se vor accepta teste PCR (nu mai vechi de 48 de ore) sau antigen (nu mai vechi de 24 de ore).

În plus, cei care nu sunt vaccinaţi trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire, chiar dacă au test cu rezultat negativ.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese.

Presiunea pe spitale rămâne mai puţin acută în comparaţie cu ţările vecine ca Austria şi Germania, unde creşterea cazurilor în al patrulea val al pandemiei a început mai devreme.

Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

 

Vezi si

Șase români și indieni, din două familii, găsiți morți la granița dintre Canada și SUA. Ei încercau să intre ilegal în State

Șase persoane, între care un copil, din două familii, una de origine română, iar cealaltă …