Saturday , May 25 2024

 Israelul a lansat o operațiune în Iran

Israelul a desfășurat o operațiune în Iran în noaptea de joi spre vineri. Informația a fost prezentată de o sursă a NBC News. Iranienii au folosit bateria antiaeriană și au suspendat mai multe zboruri.

Sursa susține că oficialii israelieni i-au notificat pe oficialii americani despre operațiune. Armata israeliană nu a comentat informația, dar agenția de stat iraniană IRNA a anunțat că apărarea antiaeriană este folosită în mai multe regiuni, potrivit Reuters.

Iranul a suspendat zborurile peste mai multe orașe, a anunțat Sky News. Explozii au fost auzite în apropierea aeroportului din orașul Isfahan din centrul Iranului. Mai multe investigații au fost lansate. Nu este clar dacă atacul vizează mai multe regiuni sau doar baza de producție din Isfahan, unde probabil au fost fabricate dronele folosite pentru a ataca Israelul, relatează Mediafax.

Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa “explozii puternice” în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele.  Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că “nu au fost atacuri cu rachete până în prezent”. Agenţia oficială Irna, citată de Agerpres, a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

 

Vezi si

Stoltenberg: Sprijinul Chinei pentru Rusia este crucial pentru cursul războiului din Ucraina

Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat …