Thursday , June 30 2022

Ironii ale oficialilor ruși după ce „noaptea atacului” a trecut: Publicați programul pentru invaziile de anul acesta. Vreau să-mi planific concediul

Liderii SUA și NATO au avertizat în ultima săptămână că 16 februarie este ziua în care Rusia invadează Ucraina, iar președintele Joe Biden a ieșit la declarații marți noapte avertizând Moscova cu consecințe dezastruoase dacă merge înainte pe calea războiului. Când dimineața a venit și invazia nu s-a produs, oficialii ruși au început să-i ironizeze pe liderii occidentali, țintind și anumite publicații.

Cea mai vocală a fost, ca și zilele trecute, Maria Zakharova, purătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

”Rog canalele de dezinformare americane și britanice: Bloomberg, New York Times și The Sun să publice programul pentru următoarele invazii pe care le facem anul acesta. Vreau să-mi planific concediul”, a scris ea pe Telegram, potrivit Tass.

Mai subtil a ironizat situația și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

”Noaptea a trecut ca de obicei. Am dormit în pace. Dimineața am început-o cu calm și profesionalism”, le-a spus acesta, pe ton sarcastic, jurnaliștilor.

Serviciile de informații americane și ale altor state NATO, inclusiv Marea Britanie, au avertizat de săptămâna trecută că miercuri Rusia planifică să invadeze Ucraina. Unele surse din presa externă au spus că atacul va avea loc chiar noaptea, la ora 03:00.

spotmedia.ro

 

Vezi si

Servicii secrete americane: Putin vrea în continuare să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin vrea în continuare să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, …