Friday , February 3 2023

Internetul global, afectat de o pană majoră

O problemă de rețea cu Google Cloud a dus la căderea mai multor site-uri web. Printre acestea se numără Spotify, Snapchat, Discord, Etsy, Home Depot și multe altele. Problemele au început marti, după ora 12:00 ET (19.00 – ora Romaniei) și a afectat utilizatorii din întreaga lume.

O întrerupere masivă a serviciului Google Cloud a provocat marți după-amiază blocarea mai multor site-uri importante precum Spotify, Snapchat, Discord.

Pagina de servicii a Google Cloud arată că vinovată este o problemă de rețea care afectează aproape o duzină de site-uri și mii de utilizatori din întreaga lume, scrie dailymail.co.uk

Problema a început după ora 12:00 ET (ora 19:00- ora României) și provoacă erori 404 pe paginile web.

Multe dintre servicii sunt conștiente de întrerupere, împărtășind informația pe Twitter, dar nu au spus când vor fi rezolvate problemele.

Defecțiunea rețelei Google Cloud vine după un fiasco online și mai mare, în urma căruia toate platformele Meta – Facebook, Instagram și WhatsApp – au căzut într-o întrerupere globală de șapte ore.

Google a publicat o declarație pe tabloul său de bord Cloud la ora 12:10 pm ET (ora 19:10- ora României), recunoscând eroarea de rețea.

„Ne cerem scuze tuturor celor care sunt afectați de această întrerupere”, se arată în pagină.

Google a spus că problemele legate de Cloud Networking, care are printre clienţii săi Etsy, Spotify şi Snap, au fost parţial rezolvate la scurt timp după ce mii de utilizatori le-au semnalat pe site-ul web de urmărire a întreruperilor downdetector.com.

Vezi si

Armata americană a depistat un balon de recunoaştere al Chinei deasupra Statelor Unite

Armata americană monitorizează un balon de recunoaştere despre care există suspiciuni că ar fi fost …