Friday , December 1 2023

Informatoare a poliţiei, infiltrată în mafia italiană, ucisă şi dizolvată în acid

O informatoare a poliţiei italiene, infiltrată în mafia calabreza cunoscută sub numele de ‘Ndrangheta, a fost ucisă după ce interlopii au aflat că aceasta lucra pentru autorităţi, iar cadavrul său a fost dizolvat în acid, transmite ANSA.

Lea Garofalo (35 de ani) furniza informaţii poliţiei italiene încă din 2002, însă şi-a pierdut protecţia legală în 2006.

Aceasta ar fi fost atrasă într-o capcană de fostul ei partener de viaţă, mafiotul Carlo Cosco, sub pretextul că vrea să ţină legătura cu fiica lor.

Cosco şi un complice, Massimo Sabatino, sunt acuzaţi că au convins femeia să vină la Milano, pentru a discuta despre relaţia lor, în 24 noiembrie 2009.

La acea vreme, Cosco şi Sabatino erau în închisoare, pentru că încercaseră s-o răpească pe Garofalo în luna mai.

Alţi doi mafioţi, ale căror nume nu au fost făcute publice, ar fi răpit-o pe victimă şi au dus-o la fraţii lui Cosco, Giuseppe şi Vito, care au ucis-o. Ulterior, ei i-au dizolvat cadavrul în acid, undeva lângă Milano.

Poliţiştii spun că există dovezi ce arată că Garofalo a fost “interogată” într-un depozit, înainte de a fi ucisă, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie.

Autorităţile italiene au emis, în acest caz, şase mandate de arestare, inclusiv pe numele lui Cosco şi Sabatino, care sunt încă închişi.

Poliţiştii nu au precizat motivul pentru care femeii îi fusese retrasă protecţia din programul pentru martori sau de ce aceasta nu şi-a angajat o gardă de corp după ce mafia încercase s-o răpească în luna mai 2009.

Toţi cei şase suspecţi au legături cu filiala ‘Ndrangheta din Crotone, despre care Garofalo furnizase informaţii.

Dispariţia italiencei fusese sesizată de fiica ei, iar ancheta desfăşurată de poliţişti s-a sfârşit luni.

Vezi si

Henry Kissinger, diplomat american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a murit la 100 de ani

Marele diplomat Henry Kissinger, ale cărui roluri de consilier pentru securitate națională și secretar de …