Tuesday , May 17 2022

Incendiu devastator într-un bloc din New York: Cel puțin 19 morți, din care 9 copii 

Un incendiu devastator a izbucnit, duminică, într-o clădire de apartamente rezidențiale din Bronx, New York. 19 oameni au murit, dintre care 9 sunt copii. De asemenea, a anunţat noul primar al metropolei americane, Eric Adams, citat de AFP, 63 de persoane sunt rănite, dintre care 32 sunt internate în spitale, în stare gravă.

Incendiul a început cu puțin înainte de ora 11 a.m. într-un apartament duplex de la etajele 2 și 3 ale unei clădiri cu 19 etaje. Fumul s-a extins apoi la fiecare etaj, a declarat comisarul Nigro reporterilor.

În imaginile care circulă pe reţelele sociale se poate vedea cum flăcări uriaşe şi un fum negru şi gros ies printr-o fereastră a unei clădiri cu mai multe etaje situată în Bronx, un cartier imens din nordul New Yorkului.

“Va fi unul dintre cele mai grave incendii din istoria noastră. Ştim că avem 19 persoane decedate și peste 63 de persoane rănite”, a declarat șeful Departamentului de Pompieri, Daniel Nigro.

“S-au găsit victime la fiecare etaj în casa scărilor şi au fost scoase în stop cardiac şi respirator”, a declarat Niegro, care spune că este un incendiu “fără precedent”.

Imaginile de pe rețele sunt impresionante.

Un pompier cu un bebeluș salvat în brațe sau un copil care a scăpat din incendiu și își ține strâns câinele în brațe sunt doar două dintre imaginile simbol ale tragediei.

„Este un moment oribil, îngrozitor, dureros pentru orașul New York, iar impactul acestui incendiu va aduce cu adevărat durere și disperare în orașul nostru”, a spus și primarul Adams.

Aproximativ 200 de membri ai Departamentului de Pompieri din New York au intervenit la locul incendiului.

 

Vezi si

VIDEO dramatic. Momentul în care ultimii luptători de la Azovstal, unii răniţi grav, se predau ruşilor

Mariupolul a căzut complet în mâinile ruşilor. Din motive umanitare, conducerea armatei ucrainene a ordonat …