Monday , July 22 2024

Încă un turist străin a murit în Grecia, în Creta, după ce a plecat singur în drumeție. Este al șaselea deces în acest sezon

Un turist din Germania a murit pe insula Creta după ce a plecat într-o drumeție, anunță presa din Grecia, citată de agențiile internaționale, potrivit Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 67 de ani plecase duminică dimineața din satul Omalos, situat pe un platou în districtul regional Chania. Destinația sa era satul de pescari Sougia, aflat la peste 30 de kilometri distanță.

Este probabil că el s-a rătăcit și a luat-o pe un drum greșit, a anunțat, luni, postul public de radio şi televiziune din Grecia, ERT, citând autoritățile.

Soția turistului a raportat dispariția duminică după-amiază. Potrivit relatărilor din presă, bărbatul o sunase anterior şi îi spusese că nu se simte bine.

Cadavrul a fost găsit într-o râpă din apropierea plajei Sentoni, pe o potecă spre defileul Trypti.

Pompierii au localizat corpul neînsuflețit după ce au detectat semnalul de la telefonul mobil.

Acesta este al șaselea caz în care un turist moare în Grecia, în ultimele săptămâni, după ce a pornit pe cont propriu într-o excursie.

Alte trei persoane sunt date dispărute de peste o săptămână după ce au plecat în drumeții.

Autoritățile şi localnicii îi avertizează pe turiștii străini să nu ignore pericolul reprezentat de canicula epuizantă, mai ales la orele amiezii. (Agerpres)

Vezi si

Filialele Partidului Democrat din toate cele 50 de state o susţin pe Kamala Harris la preşedinţia SUA

Toţi cei 50 de preşedinţi ai Partidului Democrat o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru …