Tuesday , September 21 2021

Ibiza caută detectivi cu ajutorul cărora să oprească petrecerile ilegale în contextul înmulțirii cazurilor de COVID-19

Autoritățile din Ibiza caută detectivi particulari care se pot infiltra printre turiști pentru a stopa petrecerile ilegale de pe insula spaniolă cunoscută pentru viața de noapte efervescentă, informează Reuters. Sunt căutați candidați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, care se pot infiltra în cercurile de petrecăreți.

Misiunea lor va fi de a afla unde și când sunt organizate petrecerile și de a anunța poliția. Autoritățile acestei insule mediteraneene apelează la ajutor după creșterea numărului de concerte și petreceri, considerate parțial vinovate pentru înmulțirea cazurilor de COVID-19. ”Aceștia (candidații) trebuie să fie detectivi, dar trebuie să arate ca niște turiști astfel încât să se poată integra în rândul celor care merg la petreceri”, a declarat pentru Reuters Mariano Juan Colomar, viceprim-ministrul guvernului acestei insule. ”Dorim ca aceste persoane infiltrate să avertizeze poliția despre locul unde se întâmplă petrecerile astfel încât să-i putem împiedica pe cei care vor să meargă și să prevenim focarele de coronavirus”, a mai spus acesta.

Insulele Baleare, arhipelag din care face parte și Ibiza, a raportat marți cea mai ridicată rată de infectare din ultimele două săptămâni din Spania, cu 916 cazuri la 100.000 de locuitori. Deși multe dintre cluburile de noapte la modă sunt închise, iar barurile și restaurantele trebuie să-și închidă porțile la ora 1 a.m. din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, sunt organizate petreceri secrete în case particulare de mari dimensiuni. Petrecerile profită de o portiță juridică prin care poliția nu poate descinde în locuințe private cu excepția cazurilor în care polițiștii au un mandat judiciar, iar forțele de ordine sunt astfel nevoite să le disperseze înainte de a începe.

Numărul petrecerilor ilegale a crescut în ultimele săptămâni, petrecăreții fiind informați despre locul de desfășurare cu doar 30 de minute înainte de începere, prin intermediul rețelelor de socializare. Biletele costă circa 100 de euro, potrivit poliției. Amenzile pentru organizarea unor petreceri ilegale în Insulele Baleare sunt cuprinse între 100.000 și 300.000 de euro. (Agerpres)

Vezi si

VIDEO. 8 morți și mulți răniți într-un atac armat la o universitate din Rusia. Studenții au sărit pe geam

Un atac armat s-a produs într-o universitate din orașul rus Perm, soldat cu 8 morți …