Monday , November 28 2022

Hosni Mubarak a intrat în comă, afirma presa

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak ar fi intrat în comă sau chiar ar putea fi pe moarte, potrivit presei, care evocă zvonuri conform cărora acesta ar fi plecat în Germania după ce a renunţat la putere vineri, relatează postul de televiziune CBS în pagina electronică.

Potrivit ediţiei de duminică a cotidianului egiptean Al-Masry Al-Youm, Mubarak a intrat în comă. Ziarul reia zvonurile conform cărora fostul preşedinte, în vârstă de 82 de ani, a leşinat de două ori în timpul discursului său de joi, în care anunţa că nu va demisiona, cu o zi înainte de a pleca de la putere.

Revista israeliană de limbă franceză JSS News susţine la rândul său că Mubarak este pe moarte, la un spital din Baden, Germania. Zvonurile potrivit cărora Hosni Mubarak ar suferi de cancer sunt vechi, dar JSS News precizează că acesta este deja în fază terminală.

În pofida zvonurilor, un oficial din cadrul administraţiei Barack Obama a declarat duminică pentru Washington Post că Statele Unite cred că fostul preşedinte egiptean se află în continuare în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, unde deţine o locuinţă. Premierul egiptean a confirmat această informaţie.

Totuşi, mai mulţi localnici au declarat pentru Washington Post că, în opinia lor, deşi Mubarak a venit în Sharm el-Sheikh imediat după ce a demisionat, el s-a îmbarcat rapid la bordul unui avion către Abu Dhabi, de unde şi-a continuat călătoria spre Germania.

La rândul lor, germanii resping aceste zvonuri. “El nu se află în Germania şi nici nu este pe drum”, a declarat duminică noaptea Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Angela Merkel. “Este un nou şir de zvonuri. Nu avem nici o informaţie despre acest lucru şi ar avea nevoie de viză, deci ar trebui să ştim”, a adăugat acesta.

Vezi si

VIDEO. Violențe la Bruxelles după victoria Marocului asupra Belgiei la Mondiale

Fanii marocani au făcut haos pe străzile din Bruxelles după victoria echipei lor contra Belgiei …