Tuesday , October 4 2022

Hollande: Europa este un “restaurant cu autoservire” pentru Marea Britanie

Nici bine nu a fost învestit ca preşedinte al Franţei, că socialistul Francois Hollande a şi început atacurile la adresa unora dintre liderii conservatori din Europa. Astfel, după cancelarul german Angela Merkel, căreia Hollande i-a trasmis mesajul că vrea să renegocieze cu ea Pactul european pentru disciplină fiscală, a venit rândul premierului britanic David Cameron.

Pe Cameron, Hollande l-a atacat afirmând că Marea Britanie tratează Europa ca pe un “restaurant cu autoservire”, după cum dezvăluie Daily Mail, în ediţia electronică.

Cu premierul britanic, Hollande are o problemă mai veche, Cameron umilindu-l pe liderul socialist francez în timpul vizitei lui la Londra, anul acesta, în cadrul unor discuţii pe tema banilor şi a stuaţiei economice a celor două ţări şi a Europei în general, în contextul crizei economico-financiare.

Hollande n-a uitat episodul şi, întrebat de site-ul de ştiri Slate cum intenţionează să trateze cu Cameron, Hollande a declarat că se va întâlni cu el “rapid”, mai scrie Daily Mail.

Noul lider francez, care se descrie ca un “inamic al finanţelor”, a ţinut să precizeze că îşi va exprima clar antipatia faţă de cartierul financiar City din Londra. Hollande a criticat “obsesia” Marii Britanii de a proteja City de legislaţia Bruxelles-ului.

El a sugerat că Marea Britanie este “indiferentă faţă de soarta zonei euro” şi este “atentă doar la interesele City”. “Europa nu este o casă de bani şi cu atât mai puţin un restaurant cu autoservire”, a subliniat Hollande.

Vezi si

Trupele ucrainene au înaintat zeci de kilometri de-a lungul râului Nipru

Trupele ucrainene au reușit luni cea mai puternică înaintare în sud de la începutul războiului …