Friday , April 19 2024

Hillary Clinton ar putea forma un tandem cu Barack Obama, la alegerile din 2012

Hillary Clinton si Barack Obama

Secretarul de Stat, Hillary Clinton, ar putea forma un tandem cu preşedintele , la alegerile din 2012, aceasta având şanse să îl înlocuiască pe actualul vicepreşedinte, Joe Biden, criticat pentru numeroasele sale gafe, relatează Wall Street Journal în ediţia electronică.
Democraţii au nevoie de un “ţap ispăşitor” pentru scăderea înregistrată de preşedinte în sondaje, iar cel mai la îndemână pare să fie vicepreşedintele, comentează cotidianul, adăugând că această posibilitate a fost lansată chiar de un democrat.
Fostul guvernator al statului Virginia, Doug Wilder, a abordat acest subiect săptămâna trecută, într-un matrial scris pentru site-ul Politico.com. În opinia lui Wilder, prestaţia lui Biden a fost “ternă” şi presărată cu “prea multe momente YouTube”. Vicepreşedintele “continuă să submineze şi puţina încredere pe care publicul o are în el”, afirmă acesta.
Prin contrast, continuă Wilder, Hillary Clinton a “excelat” în poziţia sa. “În schimb, Clinton s-a dovedit un jucător de echipă, care a câştigat numai note bune de când a fost invitată să devină secretar de Stat”. Un tandem cu Clinton, în 2012, ar revigora Partidul Democrat şi ar aduce voturile păturii muncitorilor, care au susţinut-o împotriva lui Obama, subliniază el.
Analiştii susţin afirmaţiile fostului guvernator. Într-o emisiune dedicată articolului acestuia de postul de televiziune MSNBC, analistul Newsweek, Howard Fineman, un observator al lui Clinton, a apreciat că aceasta ar accepta postul. De asemenea, un reporter al revistei New York, John Heilemann, a apreciat că un obstacol major ar fi “găsirea unei modalităţi prin care Biden să fie înlăturat şi să rămână fericit”, sugerând că acesta ar putea să preia postul de secretar de Stat.
“Republicanii îl vor ataca pe Obama ca «prea liberal» sau «prea incompetent». Vor spune «uite, ai angajat această persoană. A fost prea tânăr pentru post. Nu ştia ce face. Nu avea experienţă şi uite ce s-a întâmplat”, a spus Heilemann, sugerând că Obama va avea nevoie de o persoană mai fermă alături de el în campania pentru obţinerea celui de al doilea mandat.

Vezi si

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile. Creștere semnificativă a întârzierilor cauzate de vremea rea

Zborurile în Europa devin tot mai turbulente și imprevizibile din cauza schimbărilor climatice. Piloții se …