Tuesday , November 29 2022

Hezbollah recunoaste ca a trimis o drona pentru a spiona Israelul

Liderul Hezbollah siit libanez, Hassan Nasrallah, a recunoscut joi ca partidul sau armat a trimis un avion de recunoastere fara pilot “de fabricatie iraniana” in Israel, afirmand ca acesta a survolat “locatii sensibile”.

“Un avion de recunoastere sofisticat a fost trimis din teritoriul libanez (…) si a traversat sute de kilometri peste mare inainte de a trece liniile inamice si a intra in Palestina ocupata”, a declarat liderul partidului intr-o interventie difuzata in direct la postul de televiziune al miscarii.

“Detinerea unei astfel de capacitati aeriene este o premiera in istoria miscarilor de rezistenta (impotriva Israelului) din Liban si din regiune”, a adaugat acesta. “Nu este prima data (cand o drona este trimisa) si nu va fi ultima data. Vom putea ajunge in toate zonele” din Israel, a prevenit Nasrallah.

In 2006, in razboiul impotriva Israelului, Hezbollah a mai trimis o drona complexa pentru a survola stat israelian. La 6 octombrie, armata israeliana a anuntat ca un avion fara pilot de origine necunoscuta a fost doborat de catre aviatie in sudul tarii dupa ce a survolat spatiul aerian israelian.

Joi, premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hezbollah ca a trimis aceasta drona si a promis ca va proteja “cu hotarire” frontierele statului evreu. Acest aparat “nu este rus, este de fabricatie iraniana si a fost ansamblat si montat in Liban”, a continuat Nasrallah in timp ce Iranul, sustinator politico-militar al Hezbollah, este inamicul declarat al statului evreu.

Vezi si

Stoltenberg: Rusia are puține muniții și eșuează pe câmpul de luptă

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat la București că președintele Vladimir Putin “eșuează” …