Sunday , July 21 2024

Hamas cere „garanții scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza

Reprezentanții Hamas cer „garanții scrise din partea SUA” pentru a accepta acordul de încetare a focului în Gaza. Acordul prezentat public de președintele american Joe Biden prevede un plan în trei etape. Acesta a fost acceptat și de membrii Consiliului de Securitate al ONU.

Hamas vrea garanții scrise din partea SUA cu privire la încetarea permanentă a focului și la retragerea forțelor israeliene din Gaza înainte de a semna acordul de armistițiu propus de Joe Biden, susțin surse egiptene citate de Reuters.

„Hamas dorește asigurarea unei tranziții automate de la o fază la alta, conform acordului stabilit de președintele Biden”, a spus o a treia sursă.

Preocupările Hamas par să se concentreze pe trecerea de la prima fază a planului în a doua, având în vedere lipsa de detalii.

Conform propunerii, în prima fază a planului va fi o încetare a focului care va dura șase săptămâni, timp în care Israelul și Hamas vor negocia încetarea permanentă a luptei din Gaza. Dacă negocierile durează mai mult de șase săptămâni, încetarea focului va continua atât timp cât este nevoie pentru a ajunge la un acord.

Faza a doua va implica predarea ostaticilor rămași și retragerea armatei israeliene din Gaza. Faza finală va fi un „plan major de reconstrucție” pentru Gaza. (Mediafax)

Vezi si

Fost deputat ucrainean și cadru universitar, împușcat în cap

În seara zilei de vineri, 19 iulie, în cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, …