Friday , August 19 2022

Hackeri puşi sub acuzare în cea mai mare schemă de atac informatic din istoria SUA

Foto: agi.it
Foto: agi.it

Procuratura din statul american New Jersey a pus sub acuzare patru ruşi şi un ucrainean, care au spart reţelele informatice ale unor mari retaileri, între care Carrefour şi 7-Eleven, în cea mai mare schemă de hacking din istoria SUA, informează Bloomberg.

Procurorii din New York au inculpat într-un caz separat pe unul dintre cei cinci, precum şi pe un alt rus, pentru un alt atac informatic împotriva Nasdaq OMX Group şi a 800.0000 de conturi bancare de la Citigroup şi PNC Financial Services Group.

Bărbaţii au conspirat cu Albert Gonzalez, un hacker din Miami condamnat la 20 de ani de închisoare.

Inculpaţii sunt Vladimir Drinkman, 32 de ani, din Moscova, Aleksandr Kalinin, 26 de ani, din St. Petersburg, Roman Kotov, 32 de ani, şi Dmitri Smilianets, 29 de ani, din Moscova, şi Mihail Ritikov, 26 de ani, din Odesa, Ucraina.

Kalinin a fost inculpat şi în cazul din New York, împreună cu un alt rus, Nikolai Nasenkov.

Cei cinci inculpaţi din New Jersey au conspirat “într-o schemă la nivel mondial, care a avut ca ţintă reţele corporatiste majore, au furat codurile a peste 160 de milioane de carduri de credit şi au provocat astfel pierderi de mai multe sute de milioane de dolari”, a declarat Paul Fishman, procuror şef în New Jersey.

Gruparea a ţintit companii care procesează date financiare şi retaileri.

“Cei cinci au operat o organizaţie prolifică de hacking, care a penetrat reţele IT protejate ale celor mai mari companii de procesare a plăţilor, de retail şi instituţii financiare la nivel mondial”, potrivit documentelor de acuzare ale tribunalului federal din Newark, New Jersey.

Ei sunt acuzaţi de furtul numelor şi parolelor utilizatorilor, a informaţiilor personale de identificare şi a numerelor cardurilor de credit şi de debit.

În cazul din New York, procurorii afirmă că inculpaţii, după ce au furat datele, le-au vândut unor persoane care le-au comercializat pe forumurile online sau către nişte persoane sau organizaţii.

Vezi si

Războiul Rusiei cu Ucraina se va prelungi. Un general ucrainean confirmă opiniile șefului spionilor militari britanici

Șeful serviciului de informații militare al Marii Britanii, generalul locotenent , consideră că războiul Rusiei …