Saturday , April 10 2021

Grecii s-au speriat după creșterea bruscă a infectărilor. Premierul nu exclude un pas înapoi în privința măsurilor de relaxare

Aproape 90% dintre greci vor ca turiștii să fie testați pentru noul coronavirus, la intrarea în țara lor, potrivit unui sondaj realizat de institutul demoscopic ALCO, citat miercuri de EFE.

Sondajul a fost realizat cu aproape două săptămâni înainte ca Grecia să-şi deschidă frontierele pentru turişti.

De luni, 15 iunie, Grecia va începe deschiderea progresivă a aeroporturilor, pe aeroporturile din Atena şi Salonic fiind aşteptate curse din circa 30 de ţări cu evoluţii similare ale epidemiei.

Până acum Grecia a fost una dintre ţările care a înregistrat cei mai puţini morţi de COVID-19 din Europa, cu circa 180 de decese.

Teama unei extinderi a epidemiei a devenit însă palpabilă, scrie EFE, citată de Agerpres.

După o curbă epidemiologică descendentă, Grecia a raportat aproximativ o sută de cazuri în doar patru zile, dintre care 30 de contagieri în rândul persoanelor venite din străinătate.

În eventualitatea unei reizbucniri a cazurilor, premierul conservator Kyriakos Mitsotakis nu elimină posibilitatea de a face un pas înapoi în privinţa ridicării parţiale sau temporare a măsurilor de relaxare.

Un episod care a tras semnalul de alarmă a fost o petrecere cu multe persoane, organizată recent la un bar din insula Mikonos, destinaţie predilectă a turiştilor din Marea Egee.

Pentru a stabili un precedent, autorităţile au decretat închiderea barului timp de două luni şi au aplicat o amendă de 20.000 de euro.

Totuşi, întrebaţi care este principala lor preocupare în viitorul apropiat, grecii, în proporție de 70% au fost de părere că guvernul ar trebui să ia măsuri de întărire a economiei.

Vezi si

SUA ar urma să trimită nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Statele Unite iau în considerare trimiterea unui efectiv numeros de nave de război în Marea …