Wednesday , November 30 2022

Grecia va cere clienților restaurantelor indoor să facă dovada vaccinării 

Grecia le va solicita clienților restaurantelor, barurilor și cafenelelor care dețin spații în interior să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19, a anunțat marți guvernul de la Atena, ca măsură de limitare a creșterii ratei de infectare cu coronavirusul, transmite Reuters.


Potrivit noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toate locurile în localurile “indoor” vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a unui test.
”Este esențial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcționa normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferință de presă.
O aplicație lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile și cafenelele “indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.
Grecia mizează pe revitalizarea sectorului său turistic în această vară, dar este îngrijorată de o creștere a numărului de cazuri a infectării cu noua variantă Delta a coronavirusului. Aproximativ 41% dintre greci sunt complet vaccinați până în prezent.
Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 și zece decese în 24 de ore. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus începând din februarie anul trecut a ajuns la 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale.
Ministrul sănătății Vassilis Kikilias a afirmat că întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză, o măsură obligatorie anunțată luni de către premierul Mitsotakis. Aceeași cerință se va aplica personalului medical din spitale și policlinici cu data de 1 septembrie. Clinicile care încalcă această măsură vor fi pasibile de o amendă de 50.000 de euro. (Agerpres)

Vezi si

Stoltenberg: NATO poate aduce forţe suplimentare în regiunea Mării Negre dacă este necesar

Ţările membre NATO au căzut de acord şi au pus în aplicare o prezenţă aliată …