Friday , October 7 2022

Google interzice aplicația mobilă a „Russia Today”. YouTube a suspendat mai multe canale rusești, inclusiv RT

Google a interzis aplicația mobilă a „Russia Today” (RT) din magazinul său de aplicații, a anunțat rețeaua internațională de televiziune rusă controlată de stat, relatează Reuters.

Decizia a fost luată la cererea guvernului ucrainean, precizează sursa citată.

Anunțul vine după ce Google a declarat sâmbătă că întrerupe monetizarea mass-media rusă finanțată de stat și că interzice magazinelor să difuzeze reclame în serviciile sale.

În plus, mass-media rusă nu va putea cumpăra reclame prin Google Tools sau plasa reclame pe serviciile Google precum Search și Gmail, a declarat purtătorul de cuvânt Michael Aciman. „Monitorizăm activ noile evoluții și vom lua pași suplimentari dacă este necesar”, a spus Aciman.

Și YouTube a suspendat mai multe canale rusești, inclusiv instituția de presă finanțată de stat Russia Today, de la generarea de venituri din serviciul video, transmite Reuters, citată de CNN.

YouTube a transmis că „întrerupe capacitatea unui număr de canale de a genera bani pe YouTube, inclusiv câteva canale rusești afiliate cu sancțiuni recente”. Youtube a spus că mișcarea a fost determinată de „circumstanțe extraordinare”.

Videoclipurile de pe canalele afectate vor apărea, de asemenea, mai rar în recomandări, a declarat Farshad Shadloo, purtător de cuvânt al YouTube. El a adăugat că RT și alte câteva canale nu vor mai fi accesibile în Ucraina din cauza „unei solicitări guvernamentale”.

Presa de stat rusă nu va mai avea voie să facă reclame sau să monetizeze în alt mod conținutul lor pe nicio platformă deținută de Meta, părintele Facebook și Instagram, a anunțat compania. Devon Kearns, un purtător de cuvânt al Meta, a clarificat pentru CNN că politica se aplică nu doar Facebook, ci și Instagram.

 

Vezi si

Regele Charles al III-lea va fi încoronat oficial pe 3 iunie

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi încoronat oficial pe 3 iunie 2023, …