Friday , January 27 2023

Germania sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen

Germania sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen, aşa cum fac “toate ţările europene partenere”, a declarat, duminică, la Pro TV, ambasadorul german la Bucureşti, Andreas von Mettenheim.

“Bineînţeles că sprijinim aderarea României la spaţiul Schengen. Asta fac toate ţările europene partenere, altfel acest proiect nu ar exista. Şi acum câteva zile, la Bruxelles, s-a hotărât ca proiectul textului pentru Consiliul Europei să fie înaintat spre expertiză Parlamentului European”, a spus el pentru Pro TV, întrebat dacă Germania sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen, în primăvara lui 2011.

Mettenheim a adăugat că procesul în vederea aderării “merge conform planului”. El a amintit că aderarea, în martie 2011,depinde de evaluarea generală care încă nu s-a încheiat, dar a apreciat ca un element pozitiv implicarea Parlamentului European.

“Este foarte important că a fost implicat parlamentul, pentru că problema modificării graniţelor externe ale Europei este o chestiune care îi priveşte în mod nemijlocit pe cetăţeni, lucru care va fi apoi valabil şi pentru noi, la nivel naţional. Va trebui să consultăm parlamentul federal în acest sens şi de aceea este bine că se discută acum în Parlamentul European”, a explicat von Mettenheim.

Pe de altă parte, ambasadorul s-a referit şi la problema eliminării restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii.: “Trebuie spus că libera circulaţie a forţei de muncă, deci posibilitatea pentru un român de a găsi un loc de muncă la o firmă germană, va exista abia de pe 1 ianuarie 2013”.

Vezi si

Cel puțin 11 morți în urma bombardamentelor efectuate joi de Rusia asupra Ucrainei

Cel puțin 11 persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma bombardamentelor …