Wednesday , March 29 2023

Germania și-a închis consulatul din Istanbul și își avertizează cetățenii aflați în Turcia: „Risc mare de atac”

Consulatul german de la Istanbul a fost închis miercuri din cauza unei ameninţări sporite de atac. Germania şi-a avertizat cetăţenii din Istanbul că riscul de atac este în mod special ridicat în cartierul central Beyoglu şi în zona Pieţei Taksim, foarte frecventată, a anunţat Ministerul de Externe german, relatează DPA. Anterior, avertismente similare către cetățenii lor au transmis și Suedia, Norvegia, Danemarcaș iStatele Unite.

Ministerul a precizat că decizia de a închide consulatul a fost luată după “evaluarea autorităţilor de securitate” şi i-a îndemnat pe cetăţeni să fie vigilenţi şi să evite mulţimile. Germania, Suedia, Norvegia, Danemarca, precum şi SUA deja şi-au avertizat cetăţenii săptămâna trecută în privinţa unui risc crescut de atac în Turcia. SUA şi-au întărit avertismentul luni pentru a include şi Istanbulul.

Turcia, în schimb, şi-a avertizat cetăţenii în privinţa unor atacuri în Europa şi SUA. Tensiunile între Turcia şi unele ţări europene s-au intensificat din cauza unor proteste pe care Ankara le consideră islamofobe sau antiturceşti.

Vezi si

Polonia critică Germania, denunţând “presiunile” UE şi decizia “absurdă” privind motoarele auto

Guvernul Poloniei a lansat, marţi seară, un atac virulent la adresa Germaniei şi a Uniunii …