Monday , January 17 2022

Germania ridica restrictiile de munca pentru romani din 2012

Românii absolvenţi de facultate care cer un loc de muncă potrivit pregătirii lor, persoanele care încep o pregătire profesională într-o întreprindere şi cei care accesează locuri de muncă sezoniere nu vor mai avea nevoie de permis de muncă pentru Germania începând din 2012.

Aceste măsuri au fost decise de Guvernul federal de la Berlin, miercuri, şi au ca scop înlesnirea accesului forţei calificate de muncă din România pe piaţa muncii din Germania, informează un comunicat al ambasadei Germaniei la Bucureşti, remis Mediafax. Totodată, în cazul locurilor de muncă în care pregătirea şi calificarea profesională este una standardizată a fost exclusă verificarea priorităţii. Prin urmare, nu se va mai verifica, mai întâi, dacă pentru acel loc de muncă există, în Germania, o persoană în căutarea unui loc de muncă.

Ambasada precizează că restricţiile care au fost menţinute au ca scop să protejeze în Germania şomerii de lungă durată şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cu o pregătire profesională slabă, de derapajele existente pe piaţa muncii, îndeosebi pe cei din Germania de Est.

Zece dintre cele 26 de state membre UE (fără România) aplică restricţii cetăţenilor români pe piaţa muncii, acestora adăugându-li-se şi alte state europene precum Norvegia sau Elveţia.

Vezi si

CNN: Rusia pregăteşte o operaţiune în estul Ucrainei pentru a justifica o invazie militară

Statele Unite au informaţii care indică faptul că Rusia a prepoziţionat membri ai unui grup …