Wednesday , December 7 2022

Germania: O femeie a fost condamnată la închisoare pe viață după ce și-a ucis 5 copii

O femeie din orașul Solingen în vestul Germaniei a fost condamnată joi la închisoare pe viață după ce a fost găsită vinovată de uciderea a cinci dintre cei șase copii ai săi, toți cu vârste cuprinse între unu și opt ani, relatează DPA și France Presse.

Tribunalul din orașul Wuppertal (vest) a recunoscut “circumstanțe agravante” și a condamnat-o pe femeie, în vârstă de 28 de nai, la cea mai grea pedeapsă în Germania. Acest lucru exclude practic eliberarea ei înainte de cel puțin 15 ani.
Potrivit rechizitoriului, drama a avut loc pe 3 septembrie 2020, în apartamentul familiei din Solingen, lângă Wuppertal.
Femeia a pus ceva în băutura copiilor ei în timpul micului dejun pentru ca ei să adoarmă.

Fiul cel mare al femeii a supraviețuit acțiunilor mamei sale, nefiind acasă. În timpul procesului, acuzarea a susținut că ea a sedat mai întâi copiii și apoi i-a înecat sau i-a sufocat pe rând.
Polițiștii anchetatori cred că văzând o fotografie a soțului ei cu o nouă parteneră a fost incidentul ce a motivat crima care a șocat Germania. Apoi ea i-a trimis un mesaj că nu-i va mai vedea pe copii din nou.
Judecătorul la rândul său a urmat pe deplin teza parchetului, potrivit căreia acuzata Christiane K. și-ar fi ucis copiii mai ales din “decepție, furie și disperare”. Lumea ei s-a prăbușit după ce a descoperit o fotografie a soțului său – de care era despărțită de un an – împreună cu noua sa parteneră.
“Viața ei s-a schimbat dramatic în acel moment”, a declarat președintele tribunalului Jochen Kötter. ”Ea nu a putut să suporte” și a vrut să-și pedepsească soțul, a adăugat el.

Corpurile copiilor au fost descoperite în paturile lor la 3 septembrie anul trecut. Femeia a insistat că un intrus a pătruns în casa ei, a legat-o și a forțat-o să trimită mesaje chat înainte de uciderea copiilor.
Experți psihiatri nu au găsit nicio dovadă a unei boli mintale grave. Apărarea a cerut eliberarea pe motiv că rămân îndoieli dacă clientul său a comis crimele.
Instanța a constatat că Melina, 1 an, Leonie, 2 ani, Sophie, 3, Timo, 6 și Luca, în vârstă de 8 ani, au fost uciși de mama lor, care ulterior s-a aruncat în fața unui tren în gara centrală din Dusseldorf dar a supraviețuit tentativei de suicid.
Ea își trimisese fiul cel mare, care a supraviețuit nevătămat, la bunica sa.

Vezi si

Ungaria a blocat, prin veto, ajutorul UE de 18 miliarde de euro acordat Ucrainei 

Ungaria s-a opus, marţi, prin veto, pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub …