Germania inchide barurile, restaurantele și sălile de spectacole timp de o lună

reportersite
28 octombrie 2020, 16:05

Cancelarul german Angela Merkel a decis închiderea tuturor barurilor și restaurantelor în întreaga Germanie, după ce în acest stat a crescut semnificativ numărul de cazuri noi de Covid-19 într-o singură zi, potrivit bloomberg.com.

angela merkel cancelarul germanieiAcestea sunt cele mai stricte restricții în teritoriu, de la primul val pandemic încoace, întrucât cea mai mare economie din Europa luptă pentru a controla răspândirea rapidă a coronavirusului.

Angela Merkel poartă discuții, miercuri, cu liderii celor 16 landuri ale țării cu privire la acordul de impunere a unei închideri parțiale de o lună a barurilor și restaurantelor. Merkel a îndemnat, de asemenea, cetățenii să mențină contactele sociale la un nivel minim și să evite toate călătoriile neesențiale, mai precizează sursa citată. Președintele francez Emmanuel Macron va ține miercuri seară un discurs televizat pentru a anunța noi inițiative de combatere a pandemiei.

Mai mult, Angela Merkel a mai dorit ca şefii executivelor celor 16 landuri să fie de acord cu închiderea sălilor de fitness, a cazinourilor, a cinematografelor, a teatrelor şi a sălilor de concerte. În schimb, magazinele și școlile ar urma să rămână deschise, cu condiţia respectării măsurilor de igienă şi de distanţare fizică.

Miercuri, Germania a ajuns la 449.275 de cazuri COVID-19, dintre care aproape 15.000 în precedentele 24 de ore.