Friday , March 24 2023

Generalul american Ben Hodges: Până la sfârșitul verii, Ucraina va împinge armata rusă în pozițiile pe care le-a deținut până pe 23 februarie

Rusia nu mai are sute de mii de soldați sau tancuri noi pregătite să intre în luptă, așa că armata ucraineană va trece în curând la contraatac. Acest lucru a fost anunțat la CNN de fostul comandant al Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges.

„Vestea bună este că au început foarte repede, fără pregătire. Și de aceea am văzut un progres atât de mic în ultimele două săptămâni, pe un front de 300 de mile. Nu există nicio zonă a loviturii principale. Ei nu își pot concentra capacitățile ofensive nicăieri. Și, probabil, într-un timp atât de scurt, ei nu au putut învăța să conducă ceea ce aș numi operațiuni comune, adică o combinație de forțe terestre, navale și aeriene, forțe speciale și trupe cibernetice, “- a spus Hodges.

Acest lucru le oferă ucrainenilor o a doua șansă de a învinge inamicul, a spus el. „Cred că rușii se apropie de punctul culminant. Ei nu au sute de mii de soldați noi sau tancuri noi pregătite să intre în luptă. Și cred că este o chestiune de câteva săptămâni, pentru că s-au făcut multe de către Statele Unite și aliații săi pentru a crește potențialul Ucrainei în următoarele săptămâni. Cred că vom vedea trecerea Ucrainei la o contraofensivă și, sincer, vor încerca să readucă Rusia la pozițiile pe care le-a deținut până pe 23 februarie până la sfârșitul verii”, a sugerat generalul american. Ben Hodges a comandat trupele americane în Europa între 2014 și 2018 și acum lucrează la Centrul pentru Analiza Politicii Europene.

O abordare similară a avut și consilierul preşedintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovici care a spus, totuși, că ofensiva Forţelor Armate ale Ucrainei nu va avea loc înainte de jumătatea lunii iunie, deoarece totul depinde de furnizarea de arme de către partenerii occidentali. El va putea acumula arme până la jumătatea sfârşitului lunii iunie, a declarat el pentru Channel 24.

„Avem nevoie de mult mai multe arme. Mă tem că nu vom putea face față nici până la jumătatea lunii iunie. Mai aproape de iulie, da, este vor apărea ( o mulțime de arme – n.red.) “, a spus consilierul preşedintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovici.

El a dat asigurări că doar cu un arsenal complet de diferite arme se poate schimba ceva. “Și având în vedere că armata nu luptă deloc cu arme mobile, avem nevoie de o “orchestră”, adică pe arme în toate direcțiile. Și nu doar artilerie, tancuri, vehicule blindate, drone etc. Când va fi creată, atunci se va schimba ceva”, a subliniat el. Potrivit lui Arestovici, numărul de arme aflate deja în Forțele Armate permite doar descurajarea ofensivei. „Acest lucru va însemna schimbarea regulilor jocului pe câmpul de luptă în favoarea noastră. Iar armele de apărare antiaeriană sunt una dintre armele care ne vor oferi un avantaj semnificativ. Avem mare nevoie de ea, pentru că inamicul încă domină aerul”, a spus el. (D.P.)

Vezi si

Ungaria anunță că nu îl va aresta pe Vladimir Putin dacă liderul rus va vizita țara vecină

Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe …