Friday , February 3 2023

Gafă la CNN: Moartea lui Pele a fost anunțată însoțită de fotografia unui alt fotbalist

CNN a făcut o gafă de proporții atunci când a anunțat moartea legendei Pele, folosind fotografia unui al fotbalist.

În loc să folosească chipul legendei braziliene, au folosit o fotografie a celui care a fost de trei ori fotbalistul african al anului, Abedi Pele din Ghana, care s-a remarcat pe când juca la Olympique Marseille.
Edson Arantes do Nascimento este numele real al brazilianului. El a primit numele de Pele după ce a pronunțat greșit numele portarului lui Bile de la Vasco da Gama în școală. Porecla a fost menită să îl ironizeze pentru asta, dar cu cât protesta mai mult, cu atât mai mult porecla a rămas.

Ghanezul a primit porecla Pele datorită abilităților sale în fotbal, care au evocat comparații cu brazilianul.

Reputatul post american de televiziune a mai gafat și acum 8 ani. În martie 2014, show-ul „New Day”, difuzat de CNN, a propagat pe Twitter o informație falsă conform căreia Pele a murit. Informația a fost negată de apropiații brazilianului.

Pele a fost ales jucătorul secolului de către Fifa în 2000. Pele este singurul jucător care a câștigat Cupa Mondială de trei ori, cucerind trofeul în 1958, 1962 și 1970.

În ultimii ani, el s-a confruntat cu probleme la rinichi și la prostată.

În septembrie 2021, Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo a efectuat o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o tumoră la colon, descoperită în timpul unor teste de rutină. În ultimele zile ale lunii noiembrie 2022, a fost internat din nou în spital.

Spitalul a confirmat că Pele a murit “din cauza insuficienței mai multor organe, ca urmare a progresiei cancerului de colon asociat cu starea sa clinică anterioară”.

 

Vezi si

Lavrov: Occidentul vrea să transforme R. Moldova în ”viitoarea Ucraină”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că Occidentul caută să transforme …