Wednesday , May 22 2024

Fregată înarmată cu rachete hipersonice, lansată la apă de Putin. „Înving orice sistem antirachetă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat miercuri la lansarea la apă a unei fregate înarmate cu noile rachete hipersonice de croazieră. Nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice Zircon, relatează Reuters.

Marina Rusă a anunțat miercuri că și-a trimis una dintre cele mai moderne nave de luptă, fregata „Amiral Gorșakov”, în Oceanul Atlantic.

Kremlinul susține că nava de luptă are la bord rachete de tip Kalibr si Zircon, cele mai performante din dotarea armatei ruse, proiectile capabile sa transporte focoase nucleare.

“De această dată nava este echipată cu cel mai nou sistem de rachete hipersonice – Zircon -, care nu are analog”, a declarat Putin într-o videoconferinţă cu ministrul apărării Serghei Şoigu şi cu Igor Krohmal, comandantul fregatei “Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorşkov”. “Vreau să urez echipajului navei succes în serviciul lor pentru binele Patriei”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Fregata va naviga prin Oceanul Atlantic, Oceanul Indian şi Marea Mediterană a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în timpul videoconferinței cu Vladimir Putin și a precizat că rachetele hipersonice Zircon pot învinge orice sistem de apărare antirachetă, putând atinge o viteză de nouă ori mai mare decât a sunetului şi având o rază de acţiune de peste 1000 de kilometri.

Vezi si

Rusia a început exercițiile militare cu arme nucleare tactice la granița cu Ucraina

Armata rusă a anunțat marți că a început în apropiere de Ucraina exerciții militare privind …