Thursday , May 26 2022

Frauda electorala in Rusia, surprinsa de camerele web (VIDEO)

Înregistrarea de către o cameră web a unei fraude la un birou de vot din Daghestan, în Caucazul rus, care a circulat intens pe Internet, a generat scandal în Rusia, iar Comisia Electorală Centrală a promis anularea rezultatelor în această secţie de votare, relatează AFP.

Imaginile arată mai multe persoane care timp de câteva minute introduc zeci de buletine în două urne, fără să se grăbească şi fără să se întrerupă la sosirea altor alegători.

“Am văzut înregistrarea. Camera a fixat frauda în biroul de vot nr.1402 din Daghestan. Am primit, de asemenea, plângeri de la acest birou. Vă asigur că rezultatul din acest birou va fi invalidat”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Leonid Ivlev, citat de agenţia RIA Novosti.
Vladimir Putin a ordonat instalarea de camere web în toate secţiile de votare după manifestaţiile opoziţiei împotriva fraudelor comise la alegerile legislative din decembrie.

Şeful de campanie al lui Putin, Stanislav Govoruhin, a apreciat că nu este vorba în mod obligatoriu de o fraudă.

“Potrivit aparenţelor, responsabilii introduceau buletinele într-o mică urnă mobilă pentru că trebuie să fii idiot să fraudezi alegerile în văzul lumii”, a declarat Govoruhin, citat de RIA Novosti.

“Dar dacă frauda se confirmă, vom contesta rezultatele din acest birou”, a subliniat el.

http://youtu.be/CGNc0nCsnis

Vezi si

O fetiță de 10 ani a fost ucisă în atacul de la școala din Texas exact când suna la 911

O fetiță de 10 ani, una dintre victimele masacrului de la școala din Texas, a …