Friday , April 9 2021

Franta reintra in stare de urgenta de sambata

Guvernul francez a anunţat miercuri prin decret stare de urgenţă sanitară ce va fi instituită începând de sâmbătă, 17 octombrie. Circulatia dupa ora 21.00 va fi interzisa in mai multe orase, inclusiv la Paris.

În Franţa, starea de urgenţă s-a încheiat la 10 iulie, iar începând din 16 octombrie, de la miezul nopţii, pe întreg teritoriul, este instituită din nou din cauza agravării epidemiei.

12.993 de cazuri au fost depistate între marti în Franţa, 117 persoane au murit de COVID-19 (dintre care 84 în spital) şi rata testelor pozitive a ajuns la 12%.

Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. “Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a argumentat Emmanuel Macron.

În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate şi 1.700 sunt la terapie intensivă.

Vezi si

SUA ar urma să trimită nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

Statele Unite iau în considerare trimiterea unui efectiv numeros de nave de război în Marea …