Tuesday , May 17 2022

Franța interzice călătoriile neesențiale către și dinspre Marea Britanie, începând de sâmbătă

Franța va interzice călătoriile neesențiale către și dinspre Marea Britanie, începând de sâmbătă, a anunțat joi Guvernul de la Paris. Măsura a fost luată pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron, care provoacă un număr record de cazuri în Regatul Unit.

„Începând de sâmbătă, trebuie să existe un motiv esențial pentru a călători în Marea Britanie sau pentru a veni din Marea Britanie. Regula este valabilă atât pentru cei nevaccinati, cât și pentru cei vaccinați. Oamenii nu pot călători din motive turistice.

Confruntat cu răspândirea extrem de rapidă a variantei Omicron în Marea Britanie, Guvernul a decis să restabilească necesitatea unui motiv esențial pentru călătoria din și către Regatul Unit”, se arată într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal, a declarat că cetățenii francezi se pot întoarce în țară din Regatul Unit. „Vom pune în aplicare un sistem de controale drastice, mai strict decât cel pe care îl avem deja”, a promis Attal. El a subliniat că măsura are drept scop evitarea sosirii persoanelor infectate cu Omicron în Franța.

În plus, cei care se întorc în Franța vor avea nevoie de un test negativ nu mai vechi de 24 de ore, iar la sosirea în țară vor intra în carantină.

„Oamenii care se întorc vor trebui să se înregistreze pe o aplicație și vor trebui să se autoizoleze într-un loc la alegerea lor timp de șapte zile – fiind controlați de autorități. Această perioadă poate fi scurtată la 48 de ore, dacă se efectuează un test la sosirea în Franţa, iar rezultatul este negativ”, a spus el.

Marea Britanie a înregistrat miercuri un record de 78.610 de cazuri de COVID-19, iar oamenii de știință prevăd cifre și mai mari, deoarece se crede că Omicron se răspândește mult mai rapid decât varianta dominantă în prezent, Delta.

Vezi si

VIDEO dramatic. Momentul în care ultimii luptători de la Azovstal, unii răniţi grav, se predau ruşilor

Mariupolul a căzut complet în mâinile ruşilor. Din motive umanitare, conducerea armatei ucrainene a ordonat …

One comment

  1. In conditiile in care tarile dezvoltate europene iau masuri drastice de inasprire a restrictiilor si masurilor de protectie impotriva covit ,LA NOI IN MOD IRESPONSABIL SE IAU MASURI DE RELAXARE , POARTA MASCA CINE VREA , NU SE RESPECTA NICI O REGULA PENTRU CA INSTITUTIILE STATULUI NU CONTROLEAZA SI NU VERIFICA RESPECTAREA REGULILOR SI RESTRICTILOR IMPOTRIVA COVIT !!!!
    ASA CA VOR CADEA TOT CETATENII , VICTIME ALE ACESTOR IRESPONSABILITATI !!!