Thursday , November 30 2023

Francezii susţin masiv politica Guvernului lor împotriva romilor

Acţiunile autorităţilor franceze împotriva romilor aflaţi în situaţie ilegală, care suscită o controversă în Franţa şi în străinătate, sunt susţinute masiv de francezi, potrivit unui sondaj publicat joi, relatează AFP.
Astfel, trimiterea către România a romilor fără documente legale este aprobată de 65 la sută dintre francezi, arată acest studiu realizat de institutul Opinionway şi publicat de cotidianul Le Figaro.
Dintre persoanele chestionate, 69 la sută se declară favorabile demolării taberelor de romi, potrivit sondajului.
Consolidarea politicii de securitate impusă în cursul verii de preşedintele Nicolas Sarkozy, în special intensificarea repatrierii către România a romilor aflaţi în situaţie ilegală, a generat critici virulente în rândul opoziţiei de stânga, dar şi în cadrul unor sectoare ale dreptei, precum şi în străinătate.
În pofida polemicii, Franţa continuă aceste expulzări. După două serii de zboruri, săptămâna trecută, două avioane special închiriate, transportând 284 de romi, au aterizat joi la Bucureşti.
Sondajul Opinionway a fost realizat pe un eşantion de 1.034 de persoane reprezentative pentru populaţia franceză adultă, chestionată pe Internet în perioada 24-26 august. Marja de eroare a acestuia este de “2-3 puncte în plus”.

Vezi si

Mark Rutte pare favoritul de moment în cursa pentru desemnarea viitorului secretar general al NATO

Premierul olandez în exercițiu, liberalul Mark Rutte, pare bine plasat pentru a-i succeda lui Jens …