Wednesday , November 30 2022

Fotografia zilei vine de la Herson. Ucrainenii rămași fără curent de 6 zile își încarcă telefoanele la un generator în centrul orașului

Rușii au distrus când s-au retras din Herson sistemul de electricitate, iar asta se vede cel mai bine într-o imagine făcută publică de un oficial ucrainean. Oamenii au ajuns să își încarce telefoanele la un generator în piața centrală.

Anton Gerașcenko, un important oficial ucrainean, a postat pe Twitter o imagine “cât o mie de cuvinte” ce arată situația orașului Herson, căruia rușii i-au distrus sistemul de electricitate înainte să se retragă. “Șase zile fără electricitate. Oamenii își încarcă telefoanele în piața principală de la un generator adus de un voluntar”, a scris Gerașcenko pe rețeaua socială.

Retragerea rușilor din Herson a dus la o explozie de bucurie pe străzile orașului. Cu toate acestea, odată cu apropierea iernii, 80.000 de locuitori nu au căldură, apă, electricitate, mâncare sau medicamente. Operatorii de comunicații din oraș au transmis că serviciul de telefonie a fost reparat, iar guvernatorul regional a declarat că un punct public de acces la internet wireless va începe să funcționeze astăzi.

Vezi si

Stoltenberg: NATO poate aduce forţe suplimentare în regiunea Mării Negre dacă este necesar

Ţările membre NATO au căzut de acord şi au pus în aplicare o prezenţă aliată …