Wednesday , October 4 2023

FOTO. Un tren a deraiat în apropiere de Haga (Olanda). Un mort și 30 de răniți 

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, iar circa 30 au fost rănite, între care 19 grav în urma deraierii unui tren cu aproximativ 50 de pasageri, marţi dimineaţa în Olanda. ”O persoană a murit şi cel puţin 30 au fost rănite. Unsprezece persoane şi-au găsit adăpost la localnici, în timp ce răniţii grav au fost transportaţi la spital”, au declarat serviciile de urgenţă olandeze, citate de Reuters şi AFP.

Trenul a deraiat în jurul orei 03:25 (01:25 GMT) după ce a lovit un echipament de construcţie aflat pe calea ferată în zona localităţii Voorschoten, la periferia nord-estică a oraşului Haga, unde s-au deplasat echipe de salvare.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru postul de radio public olandez că 19 persoane au fost transportate la spital. Alte persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului.

Vagonul din faţă al trenului de noapte pe ruta Leiden-Haga a deraiat şi s-a răsturnat pe un câmp în urma accidentului, a relatat agenţia de presă olandeză ANP. Cel de-al doilea vagon al garniturii s-a răsturnat pe o parte, iar vagonul din spate a luat foc, incendiul fiind stins ulterior, conform agenţiei de presă olandeze.

Au existat informaţii contradictorii cu privire la cauzele acestui accident. Iniţial s-a transmis că trenul de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă. Erik Kroeze, un purtător de cuvânt al căilor ferate olandeze (Dutch Railways, NS), a afirmat că un tren de marfă a fost implicat în accident, dar nu a putut oferi detalii.

Căile ferate olandeze au indicat ulterior într-un mesaj pe Twitter că trenurile între Leiden şi staţii din Haga au fost anulate din cauza accidentului.

Vezi si

Premiul Nobel pentru Chimie: Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus și Alexei I. Ekimov, pentru descoperirea și sinteza punctelor cuantice

Academia Regală Suedeză de Științe a decis să acorde premiul Nobel pentru Chimie 2023 lui …