Wednesday , September 28 2022

FOTO. Dezvăluiri Anonymous: Ei sunt militarii ruși vinovați de masacrul de la Bucha. Ministerul Apărării de la Kiev a publicat numele a 1.500 de ruși care au comis atrocitățile

Grupul de hackeri Anonymous a făcut publice fotografii în care ar apărea autorii masacrului de la Bucha. Într-o postare pe Twitter, hackerii demască imagini şi date despre cei care ”au torturat, violat şi ucis oameni în Bucha”. Ministerul Apărării din Ucraina publică și el datele a 1500 militari ruşi, responsabili de masacru.

”Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de puști motorizate (Habarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucea”, se arată în unul din mesajele postate de Anonymous.

Sute de cadavre ale civililor au fost găsite în urma retragerii armatei ruse din jurul Kievului. Multe dintre ele aveau urme de tortură, iar majoritatea au fost legați cu mâinile la spate înainte de fi executați.

Ucraina a acuzat duminică Rusia de “genocid”, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora. Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dmitri Peskov, a neagat că armata rusă este implicată în uciderea civililor din Bucha, avansând o întreagă teorie de fakenews.

Însă o analiză a imaginilor din satelit realizată de The New York Times respinge afirmațiile Rusiei conform cărora uciderea civililor din Bucha, o suburbie a Kievului, ar fi avut loc după ce soldații săi au părăsit orașul. Imaginile coroborate de NYT dezvăluie că morții erau acolo, pe șosea, și de trei săptămâni.

Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării a publicat o listă cu datele personale a peste 1.500 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha.

Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării susține că soldații, ale căror date personale au fost publicate pe site-ul instituției, fac parte din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute de civili din Bucha.

Vezi si

Accidente sau sabotaj pe „Nord Stream”? Suedia a înregistrat explozii puternice în zonele scurgerii de gaz. Danezii au arătat un videoclip

În urma eșecului gazoductului rusesc Nord Stream-2, a devenit cunoscut abia pe 26 septembrie că …