Tuesday , July 23 2024

Fostul șef al Curții Supreme a Ucrainei, prins aproape de granița cu România. Încerca să fugă din țară, fiind acuzat că a luat o mită de 2,7 milioane de dolari 

Fostul președinte al Curții Supreme a Ucrainei, Vsevolod Knyazev, a fost reținut la doar un kilometru de granița cu România în regiunea Zakarpattya, a relatat jurnalistul ucrainean Vitaliy Hlahola. Acesta a fost oprit la un punct de control de frontieră în satul Solotvyno (Slatina), neputând părăsi Ucraina.

În același timp, se pare că fostul oficial nu a fost arestat – polițiștii de frontieră doar au informat poliția despre incident, potrivit unei surse citate de Liga.net, relatează stiripesure.ro.Autoritățile de frontieră îl suspectează pe Knyazev că încerca să părăsească ilegal Ucraina,probabil prin PTF Sighetul Marmației, aflat în apropiere de locul în care a fost prins, în timp ce procesul său pentru luare de mită este încă în desfășurare. La momentul reținerii, acesta călătorea ca pasager într-un autoturism Volkswagen. Călătorind atât de aproape de frontiera internațională, Knyazev a încălcat probabil termenii eliberării sale pe cauțiune.

Este acuzat că a luat mită 2,7 milioane de dolari

În mai 2023, Biroul Național Anticorupție din Ucraina (NABU) și Procuratura Specializată Anticorupție (SAPO) l-au acuzat pe Knyazev că a acceptat o mită de 2,7 milioane de dolari în schimbul unei hotărâri favorabile într-un litigiu privind proprietatea. Curtea Supremă a votat apoi pentru înlăturarea lui Knyazev din funcția sa. Acesta a rămas în arest până la 31 ianuarie 2024, când a fost eliberat pe o cauțiune de 18,2 milioane UAH (447 000 $).

Vezi si

Trump a donat pentru campania de alegere a Kamalei Harris ca procuror general în California

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, după anunțul de …