Monday , December 5 2022

Fostul preşedinte tunisian Ben Ali este în comă

Fostul preşedinte tunisian Ben Ali, care a părăsit ţara la 14 ianuarie şi s-a refugiat în Arabia Saudită, a intrat în comă după ce a suferit un atac cerebral, susţine un jurnalist francez specialist în Tunisia, relatează Le Monde, în ediţia electronică.

Ben Ali  “a fost victima unui atac cerebral şi transportat de urgenţă la spitalul din Djedda. Fostul preşedinte a fost internat în această instituţie rezervată prinţilor saudiţi sub o identitate falsă, din motive de securitate. Starea sa este considerată îngrijorătoare”, scrie jurnalistul Nicolas Beau pe blogul său.

Potrivit aceloraşi surse de la Tunis ale jurnalistului, Ben Ali s-ar afla în comă. Bolnav de mai mulţi ani, dictatorul tunisian a fost foarte afectat de plecarea sa forţată din Tunisia. “Soţia sa, Leila Trabelsi, nu este alături de el”, precizează Nicolas Beau.

Site-ul JSSNews, care “a obţinut informaţii de la un diplomat care îşi exercită funcţia în Orientul Mijlociu” confirmă declaraţiile jurnalistului francez. “Ben Ali a intrat în comă la 15 februarie, după amiază. Din ceea ce ştim, starea lui este critică, dar cei mai buni medici din regat au fost trimişi de urgenţă”. Acest diplomat precizează că “noul preşedinte interimar din Tunisia este la curent cu această situaţie şi urmăreşte evenimentele oră de oră”.

Vezi si

Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea, inspectând Podul peste Strâmtoarea Kerci (VIDEO)

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a traversat, luni, podul peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura cu …