Thursday , January 26 2023

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reţinut într-o anchetă privind fonduri europene

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost reţinut, joi seară, în cadrul unei investigaţii referitoare la utilizarea frauduloasă de fonduri europene, informează site-ul Novinite.com şi agenţia Reuters.

Investigaţia, coordonată de Direcţia Generală a Poliţiei bulgare, se referă la 120 de cazuri de utilizare frauduloasă a fondurilor acordate Bulgariei de Uniunea Europeană. Conform agenţiei Reuters, la investigaţie participă şi procurori din cadrul Biroului Procurorului UE (Parchetul european).

Joi seară, după o serie de percheziţii, a fost reţinut fostul premier Boiko Borisov, liderul formaţiunii de centru-dreapta Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), fostul ministru de Finanţe Vladislav Goranov, fostul preşedinte al Comisiei parlamentare pentru Buget Menda Stoianova şi fostul director al Biroului de presă al Guvernului Sevdalina Arnaudova.

În momentul reţinerii lui Boiko Borisov, zeci de colegi de partid şi alegători au organizat un protest spontan în faţa reşedinţei fostului prim-ministru, cerând demisia actualului Guvern de la Sofia. (Mediafax)

Vezi si

Ucraina înăsprește pedepsele pentru militarii care dezertează sau nu execută ordinele

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat miercuri o lege care înăsprește pedepsele pentru militarii care …