Sunday , September 25 2022

Fondatorul WikiLeaks va sta în arest până pe 14 decembrie

Julian Assange va fi menţinut în detenţie până la 14 decembrie, a decis marţi Tribunalul Westminster, care îl audiază pe fondatorul WikiLeaks, în virtutea unui mandat de arestare european emis pentru acuzaţii de viol în Suedia.

Tribunalul a refuzat punerea lui în libertate în schimbul cauţiunii, aşa cum a cerut avocatul lui Julian Assange, în timp ce mai multe personalităţi, între care regizorul Ken Loach, s-au declarat dispuse să îi plătească acestuia cauţiunea.

Julian Assange, care a apărut calm, într-un costum bleumarin şi cămaşă fără cravată, şi-a declinat numele în faţa tribunalului şi a oferit o adresă de cutie poştală din Australia. La insistenţele tribunalului, el a oferit apoi o adresă din Victoria, în Australia.

Judecătorul l-a informat asupra acuzaţiilor de agresiune sexuală împotriva a două femei care i se aduc. “Sunt acuzaţii extrem de grave”, a subliniat judecătorul Howard Riddle.

El a apreciat că dacă va fi eliberat condiţionat, Julian Assange are “mijloacele şi capacitatea de a fugi”. Judecătorul a anunţat următoarea audiere la 14 decembrie.

Fondatorul WikiLeaks, în vârstă de 39 de ani, a făcut apel la cererea de extrădare formulată de Suedia, care vrea să îl audieze în cazul de agresiune sexuală şi viol ce datează din august.

Vezi si

Șeful diplomaţiei Uniunii Europene: Nu trebuie să ignorăm amenințările lui Putin 

UE nu trebuie să ignore amenințările lui Vladimir Putin, care a declarat că ar putea …