Tuesday , June 18 2024

Fondatorul WikiLeaks, pe primul loc într-un sondaj al Time pentru “omul anului” 2010

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, specializat în publicarea de documente confiden]iale, se afl\ pe primul loc într-un sondaj realizat de s\pt\mânalul american Time pentru a desemna “omul anului” 2010, relateaz\ AFP.

Assange, un australian care a devenit oaia neagr\ a Pentagonului dup\ publicarea a mii de documente despre r\zboaiele din Irak [i Afganistan, num\ra vineri seara 24.719 voturi. El era urmat de excentrica Lady Gaga, care întrunise 22.892 de voturi.

Imediat dup\ cei doi se clasa comentatorul de dreapta Glenn Beck, apropiat al mi[c\rii Tea Party, cu 22.518 voturi, apoi actorii Jon Stewart [i Stephen Colbert, care la sfâr[itul lui octombrie au organizat la Washington o manifesta]ie ce a reunit câteva zeci de mii de persoane pentru a insufla “bun sim]” dezbaterii politice, cu câteva zile înainte de alegeri (20.300 de voturi).

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, se clasa pe locul al cincilea, cu 15.782 de voturi.

Între primii zece figureaz\ [i fosta candidat\ la preziden]ialele americane Sarah Palin, pre[edintele Apple Steve Jobs, personajul generic “americanul în [omaj”, pre[edintele Barack Obama [i minerii chilieni care au petrecut dou\ luni în subteran.

Time va anun]a rezultatele în decembrie. Anul trecut, revista l-a numit “omul anului” pe pre[edintele Rezervei Federale, Ben Bernanke.

Vezi si

Statele UE nu au ajuns încă la un acord privind numirea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene

Liderii UE nu au ajuns încă la o decizie cu privire la un al doilea …

error: