Thursday , February 2 2023

Fondatorul WikiLeaks, pe primul loc într-un sondaj al Time pentru “omul anului” 2010

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, specializat în publicarea de documente confiden]iale, se afl\ pe primul loc într-un sondaj realizat de s\pt\mânalul american Time pentru a desemna “omul anului” 2010, relateaz\ AFP.

Assange, un australian care a devenit oaia neagr\ a Pentagonului dup\ publicarea a mii de documente despre r\zboaiele din Irak [i Afganistan, num\ra vineri seara 24.719 voturi. El era urmat de excentrica Lady Gaga, care întrunise 22.892 de voturi.

Imediat dup\ cei doi se clasa comentatorul de dreapta Glenn Beck, apropiat al mi[c\rii Tea Party, cu 22.518 voturi, apoi actorii Jon Stewart [i Stephen Colbert, care la sfâr[itul lui octombrie au organizat la Washington o manifesta]ie ce a reunit câteva zeci de mii de persoane pentru a insufla “bun sim]” dezbaterii politice, cu câteva zile înainte de alegeri (20.300 de voturi).

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, se clasa pe locul al cincilea, cu 15.782 de voturi.

Între primii zece figureaz\ [i fosta candidat\ la preziden]ialele americane Sarah Palin, pre[edintele Apple Steve Jobs, personajul generic “americanul în [omaj”, pre[edintele Barack Obama [i minerii chilieni care au petrecut dou\ luni în subteran.

Time va anun]a rezultatele în decembrie. Anul trecut, revista l-a numit “omul anului” pe pre[edintele Rezervei Federale, Ben Bernanke.

Vezi si

Oligarh susținător al lui Zelenski, anchetat într-un caz de delapidare de peste un miliard de euro

O serie întreagă de percheziții au avut loc în Ucraina, zilele trecute. Unele zvonuri acreditau …