Wednesday , March 29 2023

Fondatorii Instagram au lansat aplicaţia Artifact. “Un atac surpriză asupra Twitter”

La mai bine de patru ani de când fondatorii Instagram au părăsit compania, aceștia au anunțat marți lansarea unei noi aplicații care promite un flux de știri personalizat, alimentat pe baza inteligenței artificiale.

Kevin Systrom și Mike Krieger au anunțat marți lansarea Artifact, o aplicație care promite “un flux de știri personalizat” alimentat de inteligență artificială.

Într-o postare pe Instagram, Krieger a spus că el și Systrom “lucrează cu o echipă talentată” de mai bine de un an pentru a lansa aplicația. O listă de așteptare pentru a intra în aplicație s-a deschis marți pentru public : “Lăsăm treptat oamenii să intre pe măsură ce creștem”, a scris Krieger.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Krieger (@mikeyk)

Spre deosebire de Instagram, aplicația se concentrează mai mult pe articole decât pe fotografii. Artifact va recomanda conținut bazat pe interese și va permite discuții cu prietenii. Un flux principal va afișa articole populare de la organizații media mari până la bloggeri mai mici, iar feed-ul unui utilizator va deveni mai personalizat în funcție de accesările pe care le face, potrivit CNN.

Lansarea vine într-un moment de activitate renăscută în lumea social media. În urma tulburărilor și a incertitudinii de la Twitter sub conducerea noului proprietar Elon Musk, o serie de servicii mai noi au ajutat utilizatorii să primească știri și actualizări personale într-un feed.

Platformer spune că Artifact este “un TikTok pentru text” și, posibil, “chiar un atac surpriză asupra Twitter”.

Vezi si

Polonia critică Germania, denunţând “presiunile” UE şi decizia “absurdă” privind motoarele auto

Guvernul Poloniei a lansat, marţi seară, un atac virulent la adresa Germaniei şi a Uniunii …