Tuesday , September 27 2022

Fiul lui Dmitri Peskov refuză să meargă la război. „Voi rezolva asta la un alt nivel”

Dmitri Nizovtsev, gazda canalului de YouTube „Popular Politics”, a făcut o serie de farse, contactând mai mulți tineri din elita politică a Rusiei referitor la subiectul înrolării în armată. El l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pretinzând că este recrutor militar și l-a rugat să se prezinte pentru un examen medical la ora 10:00 a doua zi, relatează Ukrainska Pravda. Peskov a refuzat.

Farsa vine în contextul în care Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială.

Câteva fragmente din conversația dintre Dmitri Nizovtsev și Nikolai Peskov:

„Bineînțeles că nu voi fi acolo la 10 dimineața mâine. Sunt domnul Peskov, ar trebui să vă dați seama că nu e chiar corect pentru mine să fiu acolo. Voi rezolva asta la un alt nivel. Trebuie să înțeleg în general ce se întâmplă și ce drepturi am.
(…). Nu am nicio problemă în a-mi apăra patria, dar trebuie să înțeleg dacă este fezabil să fiu acolo – vorbesc despre anumite nuanțe politice.”
Întrebat dacă este gata să se înscrie ca voluntar, Peskov Junior a răspuns că nu.
Mai exact, a fost întrebat dacă se poate pune o bifă în dreptul numelui său de familie lângă întrebarea „Sunteți de acord să vă oferiți voluntar pentru front?”
„Nu, nu bifați căsuța aceea pentru mine”, a spus Nikolai Peskov.
El a adăugat: „Sunt gata să plec, dar nu la cererea dumneavoastră: dacă Vladimir Vladimirovici [Putin – n.red.] îmi spune să merg acolo, voi merge”.

Vezi si

UPDATE: Atac armat la o școală din Rusia. 13 oameni uciși, dintre care 7 elevi, și alți 20 răniți

UPDATE: Oficialii anunță 13 morți în urma atacului, inclusiv 7 copii, arată agenția Nexta pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published.