Friday , May 24 2024

Familiile din Gaza poartă brățări de identificare pentru a evita înmormântarea în gropi comune

Din cauza numărului mare de cadavre, palestinienii din Gaza îngroapă morții neidentificați în gropi comune, cu un număr în loc de un nume, spun locuitorii. Acum, unele familii folosesc brățări în speranța de a-i găsi pe cei dragi în cazul în care aceștia ar fi uciși, relatează Reuters.

Familia El-Daba a încercat să reducă riscul de a fi omorâtă în timpul celui mai puternic bombardament israelian din Gaza. Israelul a lansat atacurile aeriene după ce militanții Hamas au atacat orașele israeliene în 7 octombrie într-un raid care a ucis 1.400 de persoane și au fost luați ostatici.

Ali El-Daba, în vârstă de 40 de ani, a declarat că a văzut cadavre sfâșiate de bombardamente, de nerecunoscut. El a spus că a decis să își împartă familia pentru a evita ca toți să moară într-un singur atac. Soția sa, Lina, în vârstă de 42 de ani, a păstrat doi dintre fii și două fiice în orașul Gaza, în nord, iar el s-a mutat în Khan Younis, în sud, cu alți trei copii.

El-Daba a spus că se pregătește pentru ce e mai rău. A cumpărat brățări cu șnur albastru pentru membrii familiei sale și le-a legat la ambele încheieturi. „Dacă se întâmplă ceva, în acest fel îi voi recunoaște”, a spus el.

Alte familii palestiniene cumpărau sau confecționau, de asemenea, brățări pentru copiii lor sau le scriau numele pe brațe.

Înmormântările în masă au fost autorizate de către clericii musulmani locali. Înainte de înmormântare, medicii păstrează fotografii și mostre de sânge ale morților și le dau numere.

Armata israeliană le-a spus oamenilor să părăsească nordul Fâșiei Gaza, unul dintre cele mai dens populate locuri din lume, și să se îndrepte spre sud, pentru că este mai sigur. Dar loviturile aeriene au lovit în toată enclava condusă de Hamas.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat: „IDF (Forțele de Apărare ale Israelului) a încurajat locuitorii din nordul Fâșiei Gaza să se deplaseze spre sud și să nu rămână în apropierea obiectivelor teroriste ale Hamas din orașul Gaza”.

„Dar, în cele din urmă, Hamas s-a înrădăcinat în rândul populației civile din întreaga Fâșie Gaza. Așadar, ori de câte ori apare o țintă Hamas, IDF o va lovi pentru a zădărnici capacitățile teroriste ale grupării, luând în același timp precauții fezabile pentru a atenua răul provocat civililor neimplicați”.

Armata israeliană și-a intensificat bombardamentele asupra sudului Fâșiei Gaza în cursul nopții, după una dintre zilele cu cei mai mulți morți pentru palestinieni, de la 7 octombrie până acum. Liderii mondiali au cerut oprirea luptelor pentru a permite intrarea ajutoarelor în enclava asediată, care rămâne fără apă, alimente, combustibil și medicamente.

În total, 756 de palestinieni, dintre care 344 de copii, au fost uciși în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății din Gaza. Acesta a precizat că cel puțin 6.546 de palestinieni au fost uciși de bombardamentele israeliene începând cu 7 octombrie, inclusiv 2.704 copii. (Mediafax)

Vezi si

Încă un general de rang înalt din Statul Major rus a fost arestat pentru corupție

Un membru de rang înalt al Statului Major General rus a fost arestat preventiv pentru …