Tuesday , January 31 2023

FAKE NEWS: Incendii în zona Cernobîl

Serviciul de Stat al Ucrainei pentru situații de urgență a negat informațiile despre incendiile de mare amploare din Zona de Excludere a Cernobîl. În cursul dimineții de luni au apărut pe mai multe canale media și mai cu seamă în social-media știri cu privire la un incendiu în proximitatea centralei de la Cernobîl.

Reacția autorităților ucrainene nu a întârziat să apară, acestea catalogând ca fiind informație falsă pe care au dezmințit-o imediat, prezentând hărți din satelit. „În legătură cu difuzarea de informații false pe rețelele de socializare și într-o serie de instituții de presă despre incendiile de amploare din Zona de Excluziune din Cernobîl și reinstalarea necondiționată (obligatorie), Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei raportează: începând cu ora 7:57 pe 28 martie, conform imaginilor din satelit cu emisiile de căldură și capacitățile acestora, nu există incendii și incendii în Zona de Excluziune și reinstalare necondiționată (obligatorie)”, se precizează într-o informare de pe contul de facebook al instituției, redifuzată pe mai multe din site-urile și conturile administrațiilor regionale din țara vecină. (D.P.)

 

Vezi si

Atenționare de călătorie: Greve în transporturi în Franța. Traficul aerian, feroviar și transportul public local, afectate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să …